Miksi valita Studio Fenkoli

Studio Fenkolissa minä Tiina Söderholm otan henkilökohtaisesti kuvaustarpeesi huomioon. 
Ensi kontaktista alkaen kanssasi, alan suunnittelemaan kuinka toteuttaa sinun toiveidesi kuvat.
On tarpeesi sitten henkilökohtainen tai yrityksen, niin voit olla levollisin mielin että saat mitä odotat.
Avointa, rehellistä ja sinun kuvaustarpeesi edellä, koska valokuvaajanasi minun tehtävänäni on luoda Studio Fenkolin tuttu laadukas tyyli, sinun toiveidesi näköisiksi kuviksi.

Valokuvaajasi

Valokuvaajasi Tiina Söderholm

Olen  vuonna 1990 syntynyt valokuvaaja Tiina Söderholm Porvoosta. 
Valokuvaus on minulle työ, johon voin herätä aamulla ja odottaa innoissani päivän haasteita. Kuvatessani elän vain siinä hetkessä ja aivoni miettivät jatkuvasti eri vaihtoehtoja luoda jotakin uutta ja kuinka toteuttaa visioni. 
Rakastan studiossa kuvaamista, jossa pääsen säätämään studiovaloja ja niiden valonmuokkaimilla valon oman visioni näköiseksi, mutta varsinkin maailman upeimpia kolkkia kuvatessa rakastan kuinka pääsen ikuistamaan minun näkemykseni ja hetkeni näistä upeista paikoista historiaan.
Studiossa on aina mahdollisuus johonkin uuteen ja luodakseen haluamansa valon, joutuu usein käyttämään kekseliäisyyttä.
Vaikka olisin miljonääri, niin kuvaisin silti omassa rakkaassa studiossani ja maailman kolkissa, joten intohimoni luoda ja kehittää kuviani on paljon enemmän kuin ansaita rahaa. 
Ansaitsemalla palkkaa kuvaamisestani, pystyn käyttämään enemmän aikaa taitojeni kehittämiseen ja tekemään sitä mikä tekee minut onnelliseksi!

Mistä kaikki lähti liikkeelle?

Nuorempana kuvailin perus pokkarilla (Panasonic Lumix) koirien kanssa lenkkeillessäni metsässä ja etsin aina uutta kuvattavaa. Myöhemmin hyvä kaverini sai vanhemmiltaan muistaakseni ihan ensimmäisiä Sonyn Alpha järjestelmäkameroita ja ihmettelin hänen kuvien lumoavaa värimaailmaa, terävyyttä ja bokeh-efektiä ja tästä kiinnostukeni tekniseen puoleen kuvaamisesta syntyi. Vuosien saatossa olen siis itsenäisesti opiskellut ihmetellen valon hallintaa ja tänä päivänä olen päässyt jo pitkälle, mutta silti jaksan lähes päivittäin löytää uusia tekniikoita, laitteita ja ideoita joiden avulla luoda aina vain jotakin uudenlaista! Mahdollisuudet ovat rajattomat!
Kuvaaminen on ollut harrastukseni lapsesta asti, mutta kunnolla aloitin opiskelemaan valon saloja aikuisena.
Harrastan myös koiria, elektroniikkaa, eksoottisia kasveja (lähinnä puita, kuten palmuja jne..) ja yleistä käsillä tekemistä (terassin rakentamista, huvimajan pystyttämistä jne..) ja rakastan matkustelua, koska siinä löytää aina jotakin uutta maailmasta ja itsestään.
Olen siis utelias luonne oppimaan aina jotakin uutta!

​​​​​​​Mistä nimi Studio Fenkoli tulee? 
Studio Fenkoli nimi syntyi ajatuksena mieleen jäävästä ja ammattimaisuudesta kertovasta kokonaisuudesta. Studio mielestäni tuo hyvin esiin että käytössä on studio ja valaistukseen tarvittavat välineet, sekä ammattimaisesta otteesta valokuvaamiseen, toisin kuin usein käytetty xx photography tai vastaava. 
Fenkoli taas syntyi  työskennellessäni kaupankassalla ja aina kun joku laittoi hihnalle fenkolin sai se minut ulkomuodollaan hymyilemään ja piipatessani sen luki näytössä fenkoli, joka kuulosti mielestäni huvittavalta nimeltä hassun näköiselle vihannekselle. Lisäksi terveelliset elämäntavat ja ruokavalio on lähellä sydäntäni, joten sana fenkoli tuo samalla hieman persoonallisuuttanikin esille!

Mitkä ovat kiinnostukseni kohteet valokuvaamisessa? 

Kuvatessani minua kiinnostaa hyvin moni osa-alue, mutta eniten kuitenkin tuote- ja matkakuvaus, ihmisten sekä lemmikkien studiokuvaaminen ja miljöökuvaaminen. Eniten keskityn kehittämään tuote- ja mainoskuvausta.
Kuvatessani tehtävänäni on löytää tilanteeseen sopiva valon ja varjon rytmi, luodakseni kauniita otoksia!
Rytmin löytämiseksi voidaan käyttää luonnonvaloa, salamoita ja myöskin muita keinotekoisia valoja, kuten huoneiden omaa valaistusta, riippuen kuvattavasta kohteesta.

Mitkä ovat tavoitteeni? 

Kehitän itseäni tuote- ja mainoskuvaukseen erikoistuneeksi, sekä matka-/maisemakuvaus ovat lähellä sydäntäni!
Unelmani olisi saavuttaa momentum jossa työni leviäisi kulovalkean tavoin ihmisten tietoisuuteen ja kuviani nähtäisiin kansainvälisestikkin!  
Kuvatessani haluan tavata paljon erilaisia ihmisiä ja liikkua paikasta toiseen, silloin kun ei kuvata studiossa. Asiakkaan kanssa haluan aina löytää yhteisen näkemyksen, jotta voin toteuttaa sen parhaimmalla mahdollisella tavalla!

Ota siis yhteyttä  ja tule valaistumaan Studio Fenkoliin!
Tiina Söderholm
studiofenkoli@gmail.com
Lähetä / Send
Kiitos! - Thank you!
Back to Top